e-Ledarskapsforum: Självledarskap genom mindfulness och ledarintelligens, Marika Ronty & Ola Schenström

Målgrupp

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i Österbotten och hela Svenskfinland. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll

Världen har varit utsatt för en global pandemi som begränsat oss och som satt sina spår. Vi lever i en alltmer komplex värld som kräver att vi har en förmåga till perspektivseende och att vi kan hitta lösningar till alltmer svåra frågeställningar. Idag är mycket oförutsägbart och med snabba förändringar vilket leder till att tidigare heliga kor kanske måste slaktas. Ledarskapet prövas mer än någonsin. Den nya generationen som är på ingång till våra arbetsplatser ställer helt andra krav på sin arbetsgivare än tidigare generationer gjort och än mer än generationen innan dess gjorde.

Den stora utmaningen i dagens och morgondagens ledarskap ligger i att kunna släppa på kontrollen och uppmuntra till ett självledarskap med ett gemensamt ansvarstagande för verksamheten och uppmuntra till att vara kreativ, nyfiken och engagerad.

Webinariet introducerar dig i innebörden av självledarskap, ledarskap och hur Mindfulness kan stärka både dig själv i ditt välbefinnande och även hur Mindfulness kan stärka ditt ledarskap.

Självledarskap gäller på alla nivåer.

 • Vad menas med självledarskap?
 • Hur kan Mindfulness bidra till ett ansvarsfullt självledarskap och ökad resiliens?
 • Ledarintelligens en empiriskt framtagen teori för ett integrerat ledarskap som handlar om hur chefsrollen måste bindas samman med ledarrollen.

Dialogens betydelse för ökat engagemang och förståelse för verksamheten

Vi presenterar även en modell framtagen i Sverige kallad Ledarintelligens som innebär att det ska finnas en balans mellan chefs –och ledarrollen. Två roller som kräver olika förmågor.


Marika Ronty

Mellan 1973-1985 arbetade jag som psykolog inom det offentliga och som konsult inom företagshälsovård.

Företaget Amfora grundades 1985 och har haft olika ”efternamn”. Idag är det Amfora Ledarintelligens. Min främsta uppgift är att handleda och inspirera till nya tankar genom olika dialog –och reflektionsprocesser, vilket jag gör både individuellt och i grupp.

Jag är förutom legitimerad psykolog även psykoterapeut, retreatledare och författare till ett antal böcker (Liber) som nu alla är slutsålda. Under åtta år var jag lärare vid Stockholms universitet, School of Business där jag var med och startade ExecutiveMBA i Utvecklande ledarskap.

Mitt test, Leader Intelligence Questionnaire, har under åren 2015-2017 genomgått en vetenskaplig prövning vid Högskolan Väst och testet har vidareutvecklats under 2019 av mig för att tjäna som en ingång i samtal för chefer som gör en utvecklingsresa.

Ola Schenström

Ola är läkare och specialist i allmänmedicin med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Han har tillsammans med sina medarbetare utbildat över 2 800 mindfulnessinstruktörer i Sverige inom en mängd olika yrkesgrupper. Ola undervisar i instruktörsutbildningen steg 1 och 2 samt påbyggnadsutbildningar, ger föreläsningar och workshops. Ola är involverad i ett flertal forskningsprojekt, bland annat vid Karolinska Institutet, Centrum för primärvårdsforskning vid Lunds Universitet, Umeå universitet med flera. Han har även utarbetat ett antal träningsprogram online i mindfulness, exempelvis Här&Nu, Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness.

Ola är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn. Jon har skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen. Ola har också skrivit böckerna 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt Utbrändhet – den nya folksjukdomen, tillsammans med Martin Krauklis.

Tips på kurslitteratur: 

 1. Mindfulness i Vardagen. Ola Schenström
 1. Vägen Du Ännu Inte Gått-Ledarintelligens med själ, hjärta och hjärna. Marika Ronty.

Övrig info

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort
- om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta
- Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Kursfeedback kan ges på adressen feedback.eduya.fi


Kursstart & anmälan:

 • Kursstart: 09.02.2022, 09:00
 • Kursavslut: 09.02.2022, 12:00
 • Sista anmälningsdag: 09.02.2022

Plats & Ort

Webinarium
foto på föreläsaren

Utbildare:

 • Marika Ronty & Ola Schenström

Förfrågningar:

 • Johnny Forsman, gsm: 044-7503260, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurspris:

150 (exkl. moms 24%)
186 (Inkl. moms 24%)
EduYA Logo
Suomen asiakas utmärkelse Finlands starkaste 2018-2020!
Pålitlig partner

FAKTURERING

 • NÄTFAKTUROR:
  FO‐nr: 2732069‐6
  Nätfaktureringsadress: 003727320696
  Operatör: Kvevlax sparbank, ITELFIHH
  Materialformat: Finvoice
 • PAPPERSFAKTUROR:
  Edu YA Ab, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 VASA
  Vi önskar i första hand fakturorna i elektroniskt format.

Kontakta oss

 • TEL:
  +358(0)6 324 22 11
 • E-POST:
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • ADRESS:
  Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa, Finland