Ledarskapsforum: Att leda och utveckla vinnande team – coachande ledarskap nära och på distans, Henrik Dettmann & Christoph Treier

Målgrupp

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i Österbotten och hela Svenskfinland. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll

Landslagen i de stora lagsporterna består i dag av spelare från internationella klubblag och samlas endast några få gånger i året för enskilda matcher eller turneringar. Vid dessa tillfällen gäller det att prestera på topp trots att tiden för gemensam träning och samvaro är kort, då spelare och ledare kommer från olika förhållanden och situationer. 

En ökande del av åra arbetsplatser, företag och organisationer ser allt mer ut som landslagen med medarbetare och team geografiskt åtskilda. Utmaningen att skapa samhörighet, motivation och resultat är den samma, om alla gånger inte lika påtaglig och konkret som inom elitidrotten.

Henrik Dettmann har som landslagstränare under tre decennier stått inför dessa utmaningar och lett sina spelare och lag till framgång med det finska och tyska landslaget. Under dagen får vi ta del av Henriks erfarenheter hur han arbetar med helheten och enskilda spelare inför enskilda matcher, turneringar och på längre sikt tid. 

Christoph Treier har under motsvarande tidsspann med världen som arbetsfält fungerat som mental tränare och coach för elitidrottare och lag. Christoph kommer att ur psykologiskt perspektiv berätta och belysa vad det som ledare och coach är viktigt att uppmärksamma och jobba med då våra medarbetare och team är skingrade och då vi möts i samma rum. 

Henrik och Christoph kommer in med föresatsen att dela med sig av sina erfarenheter, för att lära av varandra och för att lära sig tillsammans med deltagarna. 


Henrik Dettmann har sedan 1980-talet på internationell nivå tränat klubb- och landslag. Hans kanske största framgång är VM bronset med Tyskland 2002. Sedan 2004 är han inne på sin andra sejour som tränare för det finska landslaget. Landslaget har under denna tid vid ett flertal tillfällen kvalificerat sig till slutturneringen i EM och för första gången till VM 2014.  

Inom basket- och lagsporterna är Henrik känd som en färgstark förnyare av ledarskapet, synen på spelet och spelarna.  I boken ”Dettmann ja johtamisen taito” (2015) belyser Henrik Dettmann utgående från sina erfarenheter ledarskap, teamarbete och lärande. 

 

Christoph Treier är schweizare och sedan många år tillbaka bosatt i Finland och har anlitats av ett femtiotal finländska och utländska toppidrottare, företagsledare och musiker att hjälpa dem till att uppnå toppresultat. Bl.a. rallyvärldsmästare Marcus Grönholm och skidskyttevärldsmästarinnan Kaisa Mäkäräinen hör till hans klienter. Christoph är en uppskattad föreläsare och behärskar konsten att motivera och inspirera. Han föreläser underhållande med en stor inlevelse och sprider entusiasm och optimism. Han presenterar komplexa samband på ett lätt förståeligt sätt och får åhörarna inte bara att tänka efter utan också att agera. Treier har över 100 talaruppdrag varje år.

Övrig info

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort
- om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta
- Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Kursfeedback kan ges på adressen feedback.eduya.fi


Kursstart & anmälan:

 • Kursstart: 05.04.2022, 09:00
 • Kursavslut: 05.04.2022, 15:00
 • Sista anmälningsdag: 05.04.2022

Plats & Ort

Campus Allegro i Jakobstad
foto på föreläsaren

Utbildare:

 • Henrik Dettmann & Christoph Treier

Förfrågningar:

 • Johnny Forsman, gsm: 044-7503260, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurspris:

150 (exkl. moms 24%)
186 (Inkl. moms 24%)
EduYA Logo
Suomen asiakas utmärkelse Finlands starkaste 2018-2020!
Pålitlig partner

FAKTURERING

 • NÄTFAKTUROR:
  FO‐nr: 2732069‐6
  Nätfaktureringsadress: 003727320696
  Operatör: Kvevlax sparbank, ITELFIHH
  Materialformat: Finvoice
 • PAPPERSFAKTUROR:
  Edu YA Ab, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 VASA
  Vi önskar i första hand fakturorna i elektroniskt format.

Kontakta oss

 • TEL:
  +358(0)6 324 22 11
 • E-POST:
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • ADRESS:
  Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa, Finland